קידום מכירות באמזון – מדריך חדש: איך לסחוט את מילות המפתח עד הסוף

תוכן עניינים

קידום מכירות באמזון –  איך לסחוט את מילות המפתח עד הסוף

קידום מכירות באמזון

מילות המפתח באמזון זה קצת מסובך, אם אתה רגיל למילות המפתח בגוגל – חשוב שתדע שהם שונים באופן מטעה.

אתם יכולים למצוא הרבה מקורות לכלים שיעזרו לכם לחפש מילות מפתח כאן.

ההבדל בין לעשות מחקר מילות מפתח "מספיק טוב" לבין לעשות את זה בצורה מושלמת יכול להיות מסיבי. זה יכול להביא לשיפור של 10% יותר מכירות בחודש ואפילו יותר, וזה כמעט ללא עבודה נוספת!




קידום מכירות באמזון

שלא כמו גוגל, שתעשה את כל המאמצים כן להראות תוצאת חיפוש כלשהי גם אם החיפוש מטופש לגמרי, אמזון בסדר גמור לא לתת שום תוצאת חיפוש או רק תוצאות של כמה דפים בודדים ואפילו לא רלוונטיים. אמזון מצד שני, תראה כל מוצר שיש לו את אחת המילים שחיפשנו כל עוד זה נמצא בעמוד המכירה, אפילו אם זה לא רלוונטי לחיפוש והיא תעדיף לא להראות חיפוש כלל בעת הצורך.

במאמרים הקודמים דיברתי על איך למצוא מוצרים למכירה באמצעות כלים שונים כמו Jungle Scout, או מספר טיפים שיכולים לחסוך לכם כסף במסע ומתן עם ספקים, מוזמנים לקרוא גם אותם 🙂

איך נשפר את מילות המפתח שיש לנו בשביל ליצור קידום מכירות באמזון?

אמזון מחפשת רק ב-4 מקומות בעמוד המכירה שלנו בשביל להחליט אם המוצר שלנו רלוונטי לחיפוש מסוים.

  • שם המותג
  • כותרת המוצר
  • תכונות המוצר (Bullets)
  • מילות המפתח המוחבאות (Search Terms)

אמזון לא מושכת מילות מפתח מתיאור המוצר עצמו או מכל מקום אחר בעמוד המכירה.




כל מילה נספרת.

על מנת שהמוצר שלנו יופיע בחיפוש, כל מילת מפתח חייבת להימצא איפשהו בעמוד המכירה, לדוגמה:

אם אנחנו מוכרים "Frying Pan" ואנחנו מנסים לדרג את מילת המפתח "non-stick frying pans",

אם אחת מהמילות חיפוש "non-stick", "pans", "frying'" לא נמצאות בעמוד המכירה שלנו (הם לא צריכים להיות אחד ליד השני) אז המוצר לא יחשב כרלוונטי לחיפוש. בנוסף לא תצליחו גם להרים קמפיין ממומן (Amazon PPC Sponsored Ads) אם אחד מהמילים לא מופיעים בעמוד המכירה שלכם, לא משנה כמה גבוה תהייה הצעת המחיר שלכם (bid).

זאת הסיבה שלחיפוש "non-stick frying pans" יש 7,403 תוצאות חיפוש, אבל ל-"great non-stick frying pans" יש רק 715 תוצאות חיפוש. המילה "great" יוצרת תוצאה שונה למרות העובדה שהמילה יחסית חסרת משמעות.

מה זה "Stuff Words"

למרות שהמילה "great" לא באמת הגיונית לחיפוש באמזון, המחפש הממוצע בדרך כלל יקליד מילות תואר בכל מקרה.

וזאת רק ההתחלה.

לכן, שם המשחק הוא להוסיף כמה שיותר מילות חיפוש רלוונטיות לעמוד המכירה שלך, וזאת משתי סיבות:

1. אם לא נעשה זאת, המחפש לעולם לא ימצא את המוצר שלנו

2. כאשר אתה מופיע בעבור חיפוש כזה, התחרות היא כל כך חלשה ששיעור ההמרות שלך יעלה למעלה

וכאן בעצם ההבדל בין "מילת מפתח, keyword" ל- "stuff word", מילת מפתח זה משהו שאנחנו רוצים דירוג בשבילו או לעלות קמפיין ממומן עליו. "stuff word"  זה משהו שאתה צריך לכלול בעמוד המכירה שלך בשביל שהוא יוכל לעשות את זה.

למילת המפתח "Blender Bottle" יש שתי "stuff word" – , אחד זה "blender" והשני זה "bottle".

מבינים? מילת מפתח היא מה שאנשים אשכרה מחפשים, ו"Stuff Word" אלו מילות מפתח שתרצו לכלול בעמוד המכירה שלך בשביל שיימצאו אותו. קידום מכירות באמזון

קידום מכירות באמזון




קידום מכירות באמזון – מדריך צעד אחרי צעד לשיפור מילות המפתח

ראשית אנחנו צריכים למצוא כמה שיותר מילות חיפוש רלוונטיות למוצר שלנו באמזון, בוא נגיד שאנחנו רוצים למכור "Essential Oil Diffuser".

1. Google Keyword Planner

"היי, חשבתי שאנחנו מתעסקים רק עם מילות מפתח של אמזון"

נכון, אבל אני לא מכיר מקום יותר טוב מגוגל בשביל לוודא שאנחנו לא מפספסים שום מילת חיפוש חשובה.

נקליד בחיפוש "essential oil diffusr" ונוודא שהמיקום הוא על ארצות הברית והשפה היא על אנגלית.

קידום מכירות באמזון

מהתוצאות חיפוש אני יכול להיכנס לכל אחת מקבוצות המודעות האלה או להיכנס ל"רעיונות למילות מפתח" ולגלות כל מיני מילות מפתח שלא הייתי מוצא אם הייתי מחפש רק באמזון. לדוגמה "Aromatherapy" או "Reed" וכו…

קידום מכירות באמזון



2. קידום מכירות באמזון – בדוק מתחרים מובילים באמזון

עכשיו מה שאנחנו הולכים לעשות זה לקחת את המילות מפתח החדשות שמצאנו  לדוגמה "Aromatherapy Diffuser" וניכנס ל-5 המתחרים המובילים בתוצאות חיפוש שקיבלנו, נסתכל היטב על הכותרות והבולטים שלהם ונראה איזה מילות מפתח עוד לא חשבנו עליהם. תרשום כל מילה שנראית לך רלוונטית לבדוק.

קידום מכירות באמזון




3. השתמש בכלים נוספים למציאת מילות מפתח בתוך אתר אמזון

כלי פשוט מצוין והוא חינמי לגמרי, הכניסו שם את כל המילות מפתח שמצאתם עד כה! לדוגמה "essential oil diffuser" או " Aromatherapy Diffuser" וכו..

זה מה שהכלי הזה עושה:

בעיקרון, הכלי מדמה כאילו אתה מחפש את מילת המפתח בבר החיפוש באמזון, ואחר כך הוא מוסיף שילובים של כל האלף בית באנגלית, לדוגמה 'essential oil diffuser a"  ואז "essential oil diffuser b"… ומתוך כל צירופי המילים האלה תראו שהוא מציג לכם הרבה תוצאות שלא הייתם מגיעים אליהם לבד. הכלי מארגן את התוצאות של המילות חיפוש שלך לפי המילים שנמצאו הכי הרבה – למילים שנמצאו הכי פחות, אז מן הסתם שתשתמש במילים שנמצאו הכי הרבה בעמוד מכירה שלך, כי כנראה הם הכי רלוונטיות למוצר.

  • Merchant Words

אתר מעולה למחקר מילים ולמצוא רעיונות למילות מפתח, הכלי מראה מספר חיפושים ממוצע לכל מילת חיפוש בחודש, זה לא מדויק אבל נותן תמונה שאמורה להספיק בשביל לדעת האם המילה מחופשת הרבה או מעט.

  • Keyword Inspector

בכלי הזה יש אפשרויות רבות לאיתור מילות מפתח, ריגול אחרי המתחרים שלנו, ועוד כל מיני פיצ'רים שיכולים לעזור במציאת מילות מפתח לשים בקמפיינים שלנו באמזון – PPC

  • Helium 10

הליום 10 בשביל מוכרי אמזון. כלים מרובים שנודעו לסייע לך במשימות ספציפיות מאוד…




4. וריאציות למילות מפתח

אמזון מנסה להקל עלינו מידי פעם והיא מנסה בעצמה להבין וריאציות שונות של מילות מפתח, לדוגמה אם תכתבו "Stake" או "stakes", שניהם ייחשבו אותו דבר מבחינת אמזון, אין צורך לרשום את שתיהם לפי החוקים באמזון. עם זאת קחו את זה בעירבון מוגבל, לא ברור מה בדיוק קורה עם זה, כמה זה אפקטיבי מבחינתם, אם אתה רוצה להיות בטוח פשוט תכניס כמה וריאציות שנראה לך.

קידום מכירות באמזון




5. קידום מכירות באמזון – Amazon Search Terms

ברצינות, המטרה הכי חשובה שלך היא לגרום לקונים הפוטנציאלים ללחוץ על הכותרת שלך, לקרוא את  הבולטים שלך ולהמיר אותם ללקוחות רוכשים. אין צורך פשוט לדחוף המון מילות מפתח שיראו לא הגיוניים בעמוד מכירה שלך. בשביל זה יש לנו את האופציה להכניס מילות מפתח בSearch Terms – מקום להכניס מילות מפתח שלא יופיעו בעמוד המכירה וכן ישפיעו את דירוג המוצר. אמזון בחודשים האחרונים פתחו לנו כ-5000 מילות מפתח שאפשר לשים שם, אז פשוט כל מילת מפתח שנראה לכם חיונית תכניסו שם, עם רווח בין מילה למילה (לא פסיק). זה מקום מצוין לשים גם שמות של מתחרים, אבל אל תשימו שמות של מותגים גדולים.

מילות מפתח כמו "Best", "Review", "Top", "Discount" וכו… יכולים להביא עוד לקוחות פוטנציאלים כמו שדיברנו בתחילת הפוסט, הכניסו אותם בsearch terms.

עד כאן המאמר על קידום מכירות באמזון באמצעות שיפור מילות המפתח,

מקווה שנהניתם מהתוכן, אשמח לשמוע את דעתכם או לענות לשאלות שלכם בתגובות כאן למטה.

מוזמנים לקבוצת הפייסבוק שם יש הרבה טיפים על מכירת מוצרים באמזון או לעשות לייק לעמוד הפייסבוק




מעניין אתכם לשפר את ביצועי הפרסום?

אל תתפשרו על השיווק של העסק.

צרו קשר עכשיו לניהול קמפיינים ממומנים בדיגיטל!

פוסטים נוספים בנושא